Santvlught

Welkom op de website van Santvlught

Santvlught ligt direct aan de zee en het zuidstrand van Zoutelande.

Vanaf het tuinhekje aan de Duinweg 24 loopt onder de bomen een zandpad omhoog naar het op het duin gelegen vakantiehuis. Aan de zeekant geeft een paadje toegang naar het wandelpad en het strand van “De bocht” van Zoutelande. Een tafel met tuinstoelen staat in de bij het huis gelegen zonnige duinpan. De dichte begroeiing van de grote tuin beschut de duinpan tegen de wind en waarborgt ook de gewenste privacy.

Niet alleen in de zomer is een verblijf in het sfeervolle huis een belevenis. Ook in het voorjaar, als fluitekruid en sneeuwklokjes uitbundig in de tuin bloeien, of in het najaar als rozebottels en duindoorn fel kleuren is het een heerlijke omgeving om te ontspannen. Het huis is gebouwd in 1910 door de Larense kunstschilder Ferdinand Hart Nibbrig, die tezamen met andere bekende kunstenaars, zoals Mondriaan en Toorop de zomers in en rond het nabijgelegen Domburg doorbracht. Vanuit Santvlught schilderde hij veel van zijn specifiek Zeeuwse duinlandschappen en strandgezichten. Doordat het huis in, en tegen het duin aan is gebouwd kent het verschillende niveaus. Aan de behouden originaliteit van het bouwjaar 1910 en de inrichting die zoveel mogelijk is aangepast aan de stijl van het huis, ontleent het huis haar bijzondere charme en karakter.

Het is een van de oudste vakantiewoningen van Zeeland waarvan de cultuurhistorische waarde heeft geleid tot aanwijzing als Rijksmonument. Omdat het huis tegen het duin is aangebouwd zijn er door de niveauverschillen in huis  verschillende op en afstapjes. Ook het ’s avonds donkere zandpaadje en de stapstenen waarover de laatste meters naar de voordeur tegen het duin omhoog moet worden gelopen , brengen met zich mede dat het huis voor minder validen, en ouderen die slecht ter been zijn  , beperkingen kent. 

Op de benedenverdieping bevinden zich een grote woonkamer, en een vanuit deze woonkamer toegankelijke kamer aan de zeekant; waar televisie kan worden gekeken.

Voorts is er een gang en toilet, en de ruime keuken, welke is voorzien van koelkast, vaatwasmachine, kookplaat met 4 gaspitten, combimagnetron, een kleine diepvries en een koffiezetapparaat, heeft een ruim aanbod aan serviesgoed en keukengerei.

Verder is er beneden een geriefelijke slaapkamer met wastafel, een tweepersoonsbed, en een staande en ingebouwde klerenkast.

Eveneens beneden bevindt zich een toilet en een ruime – ook van buiten toegankelijke – douche. Via de originele donkerhouten trap komt u op de bovenetage waar 3 slaapkamers op uitkomen, alsmede een badkamer met bad/douche, een wastafel, toilet. wasmachine en droger. Van de slaapkamers boven, waarvan er twee zeezicht hebben, is er één uitgerust met een stapelbed; terwijl de andere twee kamers elk twee eenpersoonsbedden hebben.

Alle bedden zijn voorzien van hoofdkussens en dekbedden. Voor dekbedhoezen, onderlakens, kussenslopen en handdoeken dient u zelf zorg te dragen.

De woning is voorzien van centrale verwarming met HR ketel. Wifi is beschikbaar.

In huis mag niet worden gerookt.

Boven aan het duin, aan zee, is een speeltuintje waar de kinderen zich kunnen uitleven.

Het centrum van Zoutelande, met winkels, fietsenverhuur, terrasjes en restaurants, ligt op 200 meter afstand van het huis. In de zomermaanden worden er overdag en ’s avonds regelmatig diverse evenementen georganiseerd en eenmaal per week wordt er een druk bezochte markt gehouden.

Parkeren

In heel Zoutelande geldt van 1 maart tot 1 november van 09.00 – 21.00 uur een systeem van betaald parkeren. Niet-inwoners zijn uitsluitend op de door de gemeente aangeduide parkeerterreinen aangewezen. Santvlught beschikt over een accomodatievergunning voor één auto. Hiermee kan kostenloos worden geparkeerd in Zone P3 Zoutelande. Dit is het gebied ten oosten van de Langendam, en ten noorden van de Nieuwstraat. Maar niet op het parkeerterrein van de Nieuwstraat en ook niet op het parkeerterrein van de Jumbo. Op het parkeerterrein van de Jumbo is echter het eerste uur wel gratis. Onze gasten kunnen voor €10,- per week van onze parkeervergunning gebruik maken. In dat geval dient U tijdig Uw kenteken aan ons door te geven.

Contact

Vakantiehuis Santvlught
Duinweg 24
4374 EE Zoutelande
Nederland

gnbijnen@kpnmail.nl